Sunday, October 31, 2010

setia = loyal

wiken cmni jengah fesbuk sambil wat design, teringat aku ngan citer member aku sorang ni masa aku keja kat kL dulu time ktorg lepak2 kat umah time wiken...

a (fifa comey..hehe) : wei..ang tak kuar dating ke?
y (member aku) : tak....pakwe aku dok jauh cmno nak date * pakwe dia orang selatan, n dia dia utara...jauh tuh~
a : owh...abis bila ang jmpa p'we ang?sebulan skali?setahun skali?dia tak rindu kat ang ke?
y : tengok keadaan la...kalo dia rindu aku dia mai jmpa aku..
a : oo...*paham2...same situation-_-"

pas tu de satu hari tu s nak 3G ngan pakwe dia, disebabkan hp dia takde 3G so terpaksa pinjam hp housemate aku sorang lagi...n perkara ni berlarutan smpai la satu hari tu mmber aku yang meminjamkan hp canggih kat s ni ngadu kat aku takut2~

h : pah, u tau tak?
a : tak..hee*sengal...disitu..hiks
h : pakwe s dok msg i...dia ckap nak knl la...pas tu dia dok citer problm dia dengan s..dia tak bahagia coz s tak pandai layan dia....tak romantik...mcm kekurangan kasih sayang..eeuuw!
a : *hoh?apakah?..betulke u ?abis u layan ke?u jangan....nanti kalo s tau...perang u ngan dia...
h : i tak layan...takut la...mcm gersang je pakwe dia tu...*hahha..giler la...ayat u mmg x boley blah
aku nasihatkan h jangan wat pasal...maybe diorg de problem n pakwe dia nak lari dari problem tu dengan cari member aku curahkan problem dia..
kalo dah jauh memang akan banyak dugaan, orang ketiga akan memainkan peranan samada nak memburukkan keadaan atau menjernihkan keadaan...
bergantung pada sesuatu hubungan tu...*da macam pakar motivasi plak..^_^

cerita dari member aku boley dijadikan iktibar...selagi kita setia dengan pasangan kita...saling mempercayai even dia jauh beribu batu pon...dia tetap dihati...
komunikasi sangat penting...dalam kes member aku ni...maybe pakwe dia tak cakap pe yang dia suka n tak suka...membuatkan problem ni terjadi...

aku?no komen...still in learning process....

p/s : hepi anniversary dear yg ke...brapa eh?ke-5!!waa...da lama..u da kenal i luar dlm ke?^_^

2 comments:

shafa_lee85 said...

hahaha...i kn0w2 itu st0ry...lalalalal

nor said...

yup2...n now both them i rasa hepi dgn life masing2 da kot...
i je yg tatau lg...